Inclusieakkoord

Wat is het?

Het inclusieakkoord is een stuk tekst, dat ondertekend kan worden. Door het inclusieakkoord te ondertekenen, zegt jouw organisatie zich te willen inzetten voor een toegankelijk en inclusief Schagen. Ook doet iedere organisatie hier een belofte in. Op deze manier belooft iedere partij op welke manier die precies iets wil doen. Om bij te dragen aan een toegankelijk en inclusief Schagen.

Voor wie is het?

Het inclusieakkoord kan ondertekend worden door alle lokale organisaties, ondernemingen en verenigingen die dat willen. En die zich dus willen inzetten voor een toegankelijk en inclusief Schagen.

Doe mee!

Onze wens is dat zoveel mogelijk organisaties, ondernemingen en verenigingen het inclusieakkoord ondertekenen. Want een toegankelijk en inclusief Schagen maken we samen. Wil jouw organisatie, onderneming of vereniging meedoen? Of wil je nog even overleggen over welke belofte bij jullie past? Vul dan het contactformulier in. Dan nemen wij snel contact met je op.

Eerste ondertekening

Op 28 september is het inclusieakkoord ondertekend door de eerste twee partijen. Namelijk door wethouder Sigge van der Veek namens de gemeente Schagen. En door voorzitter Marcel van Baar namens het Gehandicapten Platform Schagen. Het was een feestelijk moment!

Ondertekening inclusie akkoord met op de foto wethouder Sigge van der Veek en Marcel van Baar

Tweede ondertekening

Op 20 april 2022 hebben nog eens 20 partijen zich verbonden aan het Inclusieakkoord. Samen met deze organisaties zet de gemeente zich in voor een Schagen waarin iedereen kan meedoen en zichzelf kan zijn. Wethouder Sigge van der Veek: “We zijn blij met alle partijen die deelnemen. Door allemaal een belofte te doen, blijft het niet bij enkel woorden. We komen allemaal in actie.” Lees in het Inclusieakkoord 20-04 welke beloftes deze 20 organisaties hebben gedaan.

Foto: Pierre Mettes

Partijen inclusieakkoord